Duurzaamheid en milieu

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen

EPI is een familiebedrijf. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. We willen dat de volgende generaties gezond en gelukkig kunnen opgroeien. Bewust omgaan met het milieu is een belangrijk onderdeel van de EPI-bedrijfscultuur, daarom gebruiken we in onze bedrijfsprocessen onder andere gerecycled papier, energiezuinige verlichting en apparatuur, herbruikbare printcartridges en IT-apparatuur.

Naar een duurzame keten

We selecteren onze leveranciers met grote zorg om zeker te zijn dat ook zij bewust met het milieu en met hun personeel omgaan. Onze partners op het gebied van grondstoffen zijn toonaangevende Europese leveranciers die dezelfde principes hanteren als wij en met een duidelijk Responsible-Care-programma werken.

EPI Gusto Terrazzo vloer
EPI Gusto Terrazzo vloer

Afval minimaliseren en hergebruik stimuleren

EPI zorgt ervoor dat het afval van het productieproces minimaal is. Het restafval dat wel ontstaat wordt op een zeer milieuvriendelijke wijze gescheiden en afgevoerd. Onze fabriek bespaart energie door gebruik te maken van moderne machines voorzien van tijdschakelaars en korte procestijden. EPI werkt volgens een managementsysteem conform NEN-ISO 9001 en NEN-ISO 14001. Zelfs ons verpakkingsmateriaal is milieuvriendelijk. Het is geschikt voor hergebruik en UN-gecertificeerd.

In tegenstelling tot andere vloersystemen is er bij de installatie van onze vloerproducten door onze relaties geen sprake van product- en/of snijverlies. Eventueel overgebleven materiaal kan eenvoudig worden hergebruikt bij een volgend project. Dit hergebruik levert jaarlijks een forse beperking van de totale hoeveelheid afval op. EPI vloersystemen zijn eenvoudig te onderhouden en te reinigen met water en ecologische schoonmaakmiddelen.

Ontwikkeling van milieuvriendelijke producten

We investeren veel tijd en geld in het ontwikkelen van innovatieve, milieuvriendelijke producten. Daarom zijn EPI-vloeren gegarandeerd duurzaam en blijven ze langer in goede conditie dan  vloersystemen van andere fabrikanten. Zo is de onovertroffen levensduur van een EPI Superbase gietvloer dertig tot veertig jaar. Alleen de toplaag hoeft om de zeven tot twaalf jaar vervangen te worden. Daarnaast kan een EPI vloer altijd dienen als basis voor een compleet nieuwe vloer.

Onze vloersystemen zijn oplosmiddelvrij en/of watergedragen, waardoor de uitstoot van vluchtige organische stoffen tot een minimum wordt beperkt. De producten van EPI bevatten voor het overgrote deel direct natuurlijke grondstoffen als biopolymeren en natuurlijke vulstoffen.

EPI PU gietvloeren zijn voornamelijk gebaseerd op zuivere en gemodificeerde plantaardige oliën in combinatie met minerale vulstoffen en pigmenten. Onze vloeren zijn vrij van weekmakers en PVC en bevatten géén chemische verdunningsmiddelen. De producten bevatten geen vluchtige organische componenten (VOC vrij) en hebben hierdoor nagenoeg geen emissie uitstoot nadat de producten zijn uitgehard.

EPI Corestone Classic

Maak kennis met onze vloeren

In onze toonzaal in Zedelgem worden onze vloeren met liefde tentoongesteld. Hier vind je meer dan 700m2 aan design vloeren, die wij je graag op afspraak willen laten zien. Klik op onderstaande knop om naar het afspraak formulier te gaan. Je wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld om een afspraak in te plannen.